1099 Geliri ile Ev Alma

İstediğiniz bölgeyi ve evi belirlemek için iyi bir araştırma yapabilirsiniz. Emlak piyasasını yakından takip etmek, kredi durumunuzu değerlendirmek ve güvenilir bir kredi verenle çalışmak önemlidir.

Amerika'da yaşayıp 1099 geliri olan kişilere uygun olan bir ev kredisi tipi, genellikle "kendi kendine çalışanlar için kredi" veya "serbest meslek sahipleri için kredi" olarak adlandırılan diger adi ile "Bank Statement Loan" olarak da bilinen "Banka Ekstreli Kredi"dir.

Bank Statement Loan, geleneksel kredi belgeleri (örneğin, maaş bordrosu) yerine, kendi kendine çalışan veya serbest meslek sahibi kişilerin banka hesap ekstrelerini kullanarak gelirlerini belgelemelerine olanak tanır. Bu tür bir kredi, 1099 geliri olan kişilere finansal geçmişlerine ve ödeme kabiliyetlerine dayanarak ev alımı için finansman sağlama imkanı sunar.

Bank Statement Loan programının özellikleri ve gereksinimleri kredi veren kuruluşlara göre değişebilir. Genellikle, kişinin son 12-24 aydaki banka hesap ekstrelerini sunması istenir. Gelirin doğrulanması için bu ekstreler kullanılır ve kişinin ortalama aylık geliri hesaplanır. Kredi başvurusu sahibi, genellikle iyi bir kredi geçmişine ve kredi notuna sahip olmalıdır.

Bank Statement Loan, kendi işini yürütenler, serbest meslek sahipleri, danışmanlar, müteahhitler ve diğer 1099 geliri olan kişiler için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, bu tür bir kredinin bazı dezavantajları da olabilir, örneğin daha yüksek faiz oranları veya daha yüksek peşinat gereksinimleri.

Her durumda, en iyi seçeneği belirlemek için bir kredi danışmanı veya mortgage uzmanıyla çalışmak önemlidir. Bu uzmanlar, 1099 geliri olan bireylere en uygun kredi programlarını ve gereksinimleri sunabilir ve ev alım sürecinde rehberlik edebilir. 

Amerika mortgage uzmanı Efe Muhsinoğlu 1099 geliri ile ev/konut kredisi veren bankalarla çalışmaktadır.

Eğer ev kredisi ile ev almak ve mortgage ile ilgili sorularınız varsa, Efe Muhsinoğlu ile iletişime geçebilir, sizin özel finansal durumunuzu değerlendirebilir, en uygun kredi seçeneklerini sunabilir ve sorularınıza detaylı cevaplar verebilir. Ev kredisi konusunda size özel danışmanlık hizmeti sağlar ve size en uygun seçenekleri sunmak için gereken bilgi ve uzmanlığa sahiptir. 

Telefon, e-posta veya web sitesi üzerinden iletişime geçerek, randevu talebinde bulunabilir veya mortgage ile ilgili sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Efe Muhsinoğlu

Mortgage Loan Originator

NEXA Mortgage

NMLS#2400313

emuhsinoglu@nexamortgage.com 

480-296-5882